Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége üdvözlete a 2017-es Győzelem Napjára

nyomtatás

- Berlin, 2017. május 7.


Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) – Antifasiszták Szövetsége üdvözli a győzelem napi megemlékezések és a “halhatatlan ezred” megemlékező akcióinak valamennyi résztvevőjét. 1945. május 8/9 a világ valamennyi részén lévő antifasiszták számára a felszabadulás és a fasiszta barbarizmus feletti győzelem napja és az marad a jövőben is.
 
Mindazok, akik eseményekkel és más megemlékezésekkel ünneplik ezt a napot, azt mutatja, hogy a fasiszta barbarizmus áldozatainak és a fasizmus ellen harcolók emléke mindannyiunk számára fontos feladat. A “halhatatlan ezred” oroszországi és a világ más országaiban rendezendő emlékeseményeinek résztvevői emlékeztetnek bennünket családtagjaikra, barátaikra és rokonaikra, akik életüket áldozták a Hitler-ellenes koalícióban, amely szétzúzta a fasiszta katonai gépezetet.  

Ez az emlékezés a korábbiaknál is sokkal fontosabb, mert szemtanúi vagyunk a fasiszta kollaboránsok „szabadságharcosokká” történő átalakításának a különböző országokban, a balti államokban vagy Ukrajnában. A történelmi revizionizmus ilyen formáival szemben szükségünk van a nyilvános emlékezésre és azon férfiakról és nőkről történő megemlékezésre, akik szembeszálltak a fasiszta veszéllyel minden erejükkel, szabadságukkal, egészségükkel, és sokan közülük életükkel is.  
 
Emlékezni és köszönetet mondani e harcosoknak és az áldozatoknak ezen a napon egyúttal kötelesség is tovább vinni a túlélők politikai örökségét, miként az a buchenwaldi koncentrációs tábor egykori foglyainak az 1945. április 19-i „buchenwaldi esküjében” fogalmazódott meg: „a nácizmus gyökereinek megsemmisítése, valamint a béke és szabadság új világának megteremtése”.  
 

2017. május 14.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24