Semmilyen dicsőítést a lett Waffen-SS-nek!

nyomtatás

E felhívás keretében, a MEASZ 2017. március 15-én a nemzetközi szolidaritási demonstráció részeként tiltakozást tartott a Lett Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt. Mint ismeretes március 16-án Lettország fővárosában, Rigában 1991 óta minden évben a lett Waffen-SS egységeit dicsőítő felvonulásra kerül sor, és zászlóerdőbe burkolódzó tömegdemonstrációt tartanak a város központjában a Szabadság emlékműnél.

Lettország Észtországgal, Litvániával, Ukrajnával és Bulgáriával együtt azon kelet-európai államokhoz tartozik, amelyekben a Waffen-SS egységeit és más a nácikkal kollaboráló, antiszemita halálbrigádokat nemzeti hősként ünneplik. Mindez állami hatóságok nyílt támogatása mellett történik.

Lettországban az antifasiszta demonstrálókat az állam részéről jelentős megtorlások érik. Ilyenek a telefonlehallgatások, utazási korlátozások, hatósági zaklatások, rendőri brutalitások. Ezt 2014-ben Rigában Hanti Vilmos a FIR és a MEASZ elnöke is tapasztalhatta, akit a rendőrök szabad mozgásában jelentősen korlátoztak. 
(Fotók: Takács Ferenc)


 

2017. március 16.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 19