Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének!

nyomtatás

Tisztelt Elnök Úr!


A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) elnöksége és tagsága megdöbbenésének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy Budapest felszabadulásának évfordulóját megelőzően idén is szélsőséges nézeteket valló személyek náci szimbólumokkal ünnepelték a fővárosunkban az általuk dicsőített „Kitörés Napját”, amihez bizony idén is rendőri segédlet is járult. Megítélésünk szerint ez felveti a magyar kormányfő felelősségének a kérdését is.


Ismert az a tény, hogy a II. világháborút követően Magyarország számára is tiltottá vált náci szimbólumok használata. Az elmúlt napok eseményei azonban jogosan keltenek aggodalmat a magyar társadalom széles köreiben, különösen azon személyeket érinti ez mélyen, akik elszenvedői voltak a háború borzalmainak. Jogosan vetődik fel a kérdés: meddig lehet az ilyen megmozdulásokat tolerálni, amit a magyar rendőrség tétlenül szemlél, és nem foganatosít semmilyen érdemi intézkedést?  
 
A MEASZ tűrhetetlennek tartja és határozottan elítéli Magyarország vezetésének a szélsőséges náci nézetetekkel szembeni engedékeny magatartását. Nem vet jó fényt országunkra, ha tovább folytatódhat hazánkban a humanizmus eszméit lábbal tipró és elutasító fasiszta eszmék terjesztése és náci szimbólumok használata. Ez komoly aggodalmakat vethet fel olyan országok vezetőinek körében is, így például Oroszországban és a volt Szovjetunió utódállamaiban is, amelyeknek népei hatalmas áldozatot hoztak a II. világháborúban a fasizmus és a hitleri náci Németország legyőzésében.  
 
Ön számos alkalommal találkozott már Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Tekintettel arra, hogy az Ön hazájában, Oroszországban a fasizmus újjáéledése és a történelem meghamisítása elleni harc kérdése fontos szerepet kap a jövő nemzedékének nevelésében, talán nem lenne érdektelen ebben is véleménycserét folytatni a magyar miniszterelnökkel, hogy a veszélyt felismerve elejét lehessen venni a magyar társadalomban a fenyegető szélsőséges indulatok kitörésének.

Budapest, 2017. február 24.     

Tisztelettel:

                       Hanti Vilmos, a FIR és a MEASZ elnöke

2017. március 11.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 19