Kedves Barátaink!

nyomtatás

Nagy port vert fel a Fővárosi Közgyűlés minapi döntése, mely szerint eltávolítják a Szent István parkból Lukács György filozófus szobrát, hogy helyette a park névadójának állítsanak – országunkban immáron sokadszorra – emléket.

 
Elbontják tehát a szobrot. Azt a szobrot, amely a XX. század egyik legnagyobb magyar gondolkodójának emlékét őrzi. Azt a szobrot, amelynek korlát-részén gyerekeink mászókáznak, talapzatára telepedve pedig olyan jókat lehet beszélgetni. A mi szobrunkat.

De ki is volt az a Lukács? Mit követett el, ami a ma hatalmasai számára 27 évvel a rendszerváltás után okot – vagy csak ürügyet – szolgáltat emlékének eltörlésére? Egyáltalán; eltörölhető-e a lukácsi életmű?

Ezekre a kérdésekre keresünk választ Agárdi Péter művelődéstörténész, emeritus, a Lukács György Alapítvány kuratóriumának elnöke segítségével 2017. március 20-án 17 órakor a XIII. kerület, Váci út 50. alatti Civilek Házában.  
 
Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet a témában folyó szabadtéri beszélgetés sorozatra a vendégünkkel készített Népszava-interjúra is.  http://nepszava.hu/cikk/1120057-a-hivatalos-emlekezetpolitika-szegyene  
 
Antifasiszták XIII. Kerületi Egyesülete        
és a MEASZ XIII. kerületi szervezete

2017. március 10.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24