Neonáci seregszemle - Vizsgálatot követel az Európai Baloldal

nyomtatás

Az Európai Baloldal a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságához fordul a Budapesten szombaton történt neonáci seregszemle miatt - olvasható a amiidőnk.hu-n.

A nácik és velük kollaboráns hazaáruló alakulatok pusztító és értelmetlen kitörése évfordulója ürügyén minden évben nemzetközi találkozót tartanak a neonáci szervezetek. Idén is számos törvényt megszegtek, ráadásul a teljesen tétlen rendőrség orra előtt. Eltakart arcok, náci önkényuralmi jelképek tömege, alakzatban vonulás, egyenruhák viselése és gyűlöletbeszéd jellemezte ezt a szégyenteljes, gyűlölettel teli, valamint mérhetetlenül primitív és ostoba rendezvényt.

A helyszínen a törvénysértésekről aktivistáink is fotókat, videókat készítettek, de azzal, hogy a rendőrség nem fogta le az álarcos elkövetőket, később lehetetlenné válik a beazonosításuk. A rendőrség tétlensége csak további önbizalmat ad ezeknek a szélsőségesen agresszív elemeknek. A hatóságok ezzel óriási bűnt követnek el, és nem csak a társadalom, de más rendfenntartó kollégáik ellen is! Nem feledhetjük azon rendőr esetét, akit egy neonáci szervezet vezetője gyilkolt meg Bőnyben. Ha más hatóságok évekkel korábban reagálnak az Európai Baloldal akkori követelésére, és idejében cselekszenek, akkor ez a rendőrtiszt még mindig élne.

A társadalomban és a hatóságokban is tudatosítani kell, hogy ezek az SS-jelvényeket, SS-halálfejeket (!) viselő és a tömeggyilkos ideológiát követő, neonáci elemek életveszélyesek. Felkérjük a Nemzetbiztonsági Bizottságot, az antifasiszta szervezeteket, a demokratikus közélet szereplőit és a médiát, hogy a közelmúlt és a történelem tragédiáinak tükrében, felelősségteljesen és kellő súllyal foglalkozzanak az esettel.

Forrás: Népszava

https://www.facebook.com/amiidonk/

2017. február 13.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 19