FIR Michel Vanderborght Antifasiszta-díj

nyomtatás

Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR)- Antifasiszta Szervezet, melynek már öt éve Hanti Vilmos az elnöke, hétvégén tartja XVII. kongresszusát Prágában.

Arató András (Klubrádió) és Németh Péter (Népszava)  nemzetközi antifasiszta díjat kap! Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR)- Antifasiszta Szervezet, melynek már öt éve Hanti Vilmos az elnöke, hétvégén tartja XVII. kongresszusát Prágában. Európában (és Izraelben) több mint 30 országában működik tagszervezete, a legnagyobb az 5 milliós orosz veteránszervezet. A kongresszust megelőző pénteken a FIR Michel Vanderborght antifasiszta díjjal tüntet ki 9 országból bátor jogvédőket, újságírókat, más közéleti személyiségeket, intézményeket antifasiszta elkötelezettségükért.  Magyarországról Arató András (Klubrádió) és Németh Péter (Népszava) a díjazott.

Legutóbb 2013-ban ezt a díjat Magyarországról  Budapest, XIII. kerülete kapta meg, amelyet Tóth József  polgármester vett át a belgiumi parlament  épületében.
Az eseményekhez kapcsolódik Hanti Vilmos fotókiállításának megnyitója, amely a márciusi újfasiszta belgiumi terrortámadás áldozataira emlékezik. Háttér: a FIR-t 1951 nyarán az egykori ellenállók, politikai bebörtönzöttek, a Hitler-ellenes koalíció soraiban harcolók hozták létre Bécsben. Michel Vanderborght 2003-2011-ig töltötte be a FIR elnöki tisztét, Belgiumban közismert, megbecsült veterán volt partizán és politikai ellenálló múltjáért.

2016. november 15.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24