A FIR nyilatkozata a brüsszeli terrortámadásról

nyomtatás

Haraggal, felháborodással és szomorúsággal voltunk kénytelenek látni a brüsszeli repülőtéren és a metróállomáson elkövetett támadás képeit.


Nekünk, az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) - Antifasiszták Szövetsége számára − sem politikailag, sem erkölcsileg − nem elfogadhatók az ilyen bűncselekmények. Az ilyen támadások embertelenek és reakciósak.
Az Iszlám Állam követői, akik a terrorizmust magukénak vallják, ezzel azt mutatják, hogy nincsenek tekintettel az emberekre, célpontjukat, mint a metróállomások, a repülőterek indulási csarnokai, úgy választják meg, hogy az áldozatok száma a lehető legnagyobb legyen. Ez minden tekintetben embergyűlölő magatartás.
Az ilyen terrortámadások odavezetnek, hogy a hétköznapi emberek egyre nagyobb mértékben félelemben élnek és gyakran az erőszakra adandó felelősségteljes választ csupán "egy tekintélyelvű államban" látnak. Mindkét dolog ahhoz vezet, hogy a politikai fejlődés Európában még inkább jobbra fordul, a szélsőjobboldali erők pedig még nagyobb elfogadottságot élveznek. Ennek nem szabad megtörténnie.
Szolidaritásunk és együttérzésünk az áldozatoké és hozzátartozóiké. Szolidaritásunk kiterjed minden Belgiumban élő számára is, aki részese volt a múltban a társadalomban a kultúrák közti békés egymás mellett élésnek és az ilyen támadások ellenére továbbra is híve a demokrácia megőrzésének. Kívánunk nekik bátorságot és erőt, hogy továbbra is megvalósíthassák a szabadság és antifasizmus ideáljait Belgiumban és Európában.

Antifasiszta üdvözlettel,

Hanti Vilmos elnök és Dr. Ulrich Schneider főtitkár

2016. április 11.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24