Egy évkönyv margójára

nyomtatás

A héten jelent meg a 70 éves MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) 13. évkönyve, melyet a XIII. kerületben lévő Civilek házában mutattak be.

Nem kerek szám, a 13, de még is megérdemel pár mondatot a megjelenés, mely az Angyalföldi Önkormányzat segítsége nélkül nem ilyen színvonalas kötetként látott volna napvilágot. Ma már sokan megkérdőjelezik hazánkban a MEASZ létjogosultságát. Az „ellenállók” és „antifasiszták” szavak hallatán a fiatalabb korosztály csak mosolyog. „Ugyan, azok már régen, valamikor a II. Világháború idején voltak a partizánokkal harcoltak”- mondják a mai 15-20 évesek. Valamennyi igazuk van is, de a kép sokkal árnyaltabb nem csak Magyarországon, hanem Európában is.

„Azokban az európai országok ahol ragaszkodnak az eredeti, ellenállási és antifasiszta résztvevőkhöz a saját szervezeteikben mára lassan kiöregednek. Számos ország azonban nyitottabbá váltak, szervezeteikhez engedték csatlakozni az antifasiszta eszméket valló fiatalabb korosztályt is, ott a mai napig tevékenyen részt vesznek a napi politikai életben.”- mondta el Hanti Vilmos MEASZ-elnök, aki egyben a FIR elnöki tisztségét is betölti.

A MEASZ is a nyitást választotta, igaz, még nem teljes mértékben találták meg a hangot a fiatalabb korosztállyal. Voltak – és remélem, lesznek is – nagy médiaérdeklődést kiváltó megmozdulások, tüntetések, melyeken szép számmal képviseltették magukat a fiatalok és a fiatal antifasiszta szervezetek. Ezek egyértelműen bizonyítják, hogy van létjogosultsága napjainkban a MEASZ eszméinek.

A sok szép fényképpel, érdekes cikkel megjelent évkönyv lapjain keresztül egy tartalmas év munkája bontakozik ki.

2015. december 5.

sztorma HCJD2015. december 5.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24