A MEASZ tiltakozik a Hóman-szobor felállításának terve miatt!

nyomtatás

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) tiltakozik az ellen, hogy Hóman Bálint születése 130. évfordulóján szobrot kapjon Székesfehérváron vagy bárhol az országban.


Hóman Bálint a náci Németország és Hitler feltétlen híve volt. Egyetértett és szorgalmazta, hogy hazánk vegyen részt a II. világháborúban, amely az 1943-ban a 2. magyar hadsereg voronyezsi tragédiához vezetett. Szembe fordult a Kállay kormány kiugrási törekvéseivel, mely végezetül Magyarország megszállását okozta.

Történészként, akadémikusként és miniszterként szerepet vállalt a zsidótörvények alkotásában. Kijelentette: „a zsidókérdésben végre szakítani kell a kompromisszumok rendszerével…. Tudatára kell ébredni végre, hogy a zsidó ellensége kell, hogy legyen a mai kormányrendszernek…. A meglévő zsidótörvény rossz. Ezért mielőbb meg kell hozni az új egy-két szakaszok törvényt, mely faji alapra helyezkedik.”

Hóman Bálint is felelős a II. világháborúban elpusztult katonák, zsidók, civilek, hadifoglyok haláláért.

A jelenlegi történészek egy része megpróbálja Hóman Bálint ügyét zsidóügyként kezelni, sőt egyesek zsidómentőként tüntetik fel. Határozottan kijelentjük, hogy Hóman Bálint ügye nem kizárólag a zsidókat érintő ügy, hanem minden magyar ember ügye és elítélendő politikai tevékenysége „jutalma” nem lehet köztéri szobor állítása.

Budapest, 2015. december 1.

A MEASZ elnöksége nevében Hanti Vilmos elnök

2015. december 2.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24