Brüsszeli ülés

nyomtatás

Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) Brüsszelben tartotta november 8-án végrehajtó bizottsági ülését a FIR elnöke, Hanti Vilmos vezetésével.


November 9-én a FIR elnöke, valamint német főtitkára, dr. Ulrich Schneider az Európa Parlamentben megbeszélést folytatott az MSZP-s magyar delegációvezető, Ujhelyi István EU-képviselő munkatársaival.
Este a vallon kormány székházában megnyílt az Európai Ellenállás kiállítás egy több
napos ellenállási konferencia részeként, s bemutatták az európai ellenállásról szóló 4 nyelvű könyvet, amelyet a Belga Veterán Intézet adott ki a vallon kormány támogatásával. A könyv előszavát Hanti Vilmos a FIR elnöke írta a görög Manolis Glezos 93 éves antifasiszta ellenálló mellett.
Az igen vaskos könyvben méltó helyre került a magyarországi ellenállást bemutató résznél Ságvári Endre ellenálló hazafi tevékenysége. A könyv egyik szerzője a belga Jean Cardoen történész a 2016-os Radnóti-díjátadásra fog Budapestre jönni, s akkor fogja a művet bemutatni, dedikálni.

A könyv két oldalán szerepel az a fotó is, amely az ellenállási kiállítás bevezető fotója, s 2011-ben Bécsben, a FIR elnökké történt megválasztásakor Hanti Vilmos személyes üzenetének választotta: az 1930-as években, Hamburgban
Hitlert várja a tömeg karlendítéssel, s egy valaki nem lendíti a kezét, hanem karba teszi: "Az antifasizmus általában tettekből áll, de sokszor egy nem cselekvés is antifasiszta tett. Mondjunk nemet, ne kollaboráljunk az újfajta fasizmusok követőivel, a mindennapi életünkben is utasítsuk őket vissza!
SAY NO - mondj nemet!
2015. november 12.

Letölthető dokumentumok:Nincs letölthető dokumentum


Évkönyv

Alapszabály

Beszámoló- közhasznúsági melléklettel,
elfogadta a MEASZ közgyűlése 2014 május 27-én


Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése
Demokrata.info
Demokrata.info
FIR hírlevelek

Tüntetés az Új Színházért (videó)

Demokrácia Akadémia
FIR

emasa

Kurucwanted

BPI

Mix Online

FacebookÖsszefogás a demokráciáért

FacebookAntifasiszta.hu a Facebookon

Twitter
Összefogás a Demokráciáért a Twitteren
Demcall @OFDMEASZ


2018. február 24